Pröva 3 Sorion kräm 60ml för 2. Använd rabattkoden SORION2019

Coconut Oil (Eksem)

Kokosolja används ofta i hudvård eftersom den är extremt effektiv när det gäller att återfukta huden. Till skillnad från de flesta kommersiella fuktgivare innehåller inte kokosolja vatten eller oljebiprodukter. Detta är viktigt eftersom vatten i fuktighetskrämen gör att huden känns återfuktad under en kort stund, men när det har torkat ut, kommer huden åter att vara torr och behöva hydrering.

Vad säger vetenskapen?

Evidensgrad: A

En ny studie av barn med mild till moderat atopisk dermatit undersökte effekten av att använda kokosolja på huden jämfört med mineralolja två gånger dagligen under en period av 8 veckor1.

Resultaten visade att kokosoljan var effektivare när det gäller att förbättra svårighetsgraden av symptom, tillsammans med andra parametrar som gäller hudfunktion och hydrering. Hos personer med milt till måttligt torr hud har dock kokosolja och mineralolja tidigare visat sig vara lika effektiva på att hjälpa till att återfukta huden2.

Koncentrationen av en ingrediens är viktig för dess effektivitet, och därför är det möjligt att produkter som innehåller samma ingrediens inte nödvändigtvis har samma effekt som i de ovannämnda studierna.

Uppdaterad: juli. 2017

References

1Int J Dermatol. 2014

2Dermatitis. 2004