Pröva 3 Sorion kräm 60ml för 2. Använd rabattkoden SORION2019

Palmitic Acid (Eksem)

Palmitinsyra är en mättad fettsyra som vanligen finns i både djur och växter, särskilt i palmolja. Palmitinsyra finns normalt i huden1 och används i många kosmetiska formler, där den anses vara ett icke-irriterande ämne. Palmitinsyra tillsätts främst på grund av dess emulgerande och mjukgörande egenskaper.

Vad säger vetenskapen?

Evidensgrad: B

HelloSkins experter kunde inte hitta några vetenskapliga data eller kliniska prövningar om användningen av palmitinsyra hos personer som lever med eksem.

Koncentrationen av en ingrediens är viktig för dess effektivitet, och därför är det möjligt att produkter som innehåller samma ingrediens inte nödvändigtvis har samma effekt som i de ovannämnda studierna.

Uppdaterad: juli. 2017

References

1J Korean Med Sci. 2010