Tillbaka till översikt
Så gör du dina torra hud redo för semestern!

Om du är benägen att få torr hud eller redan har det, så är det en bra idé att du behandlar huden på hela din kropp och i ansiktet så bra som möjligt innan du reser på semester. Både en strandsemester och en storstadsresa har sina egna utmaningar för oss som har torr, avfjällande hud; det första involverar som regel brännande sol och saltvatten och den andra dehydratisering och irritation på grund av mycket aktivitet. Så låt oss titta närmare på vad du kan göra för att din hud ska vara så sund som möjligt innan du åker på semester.

Först och främst kommer de flesta tips till sommarens hud råda dig till att exfoliera dagligen innan din semester, så att du kan avlägsna döda hudceller och ha en solbränna under en längre tid. Du avlägsnar inte torr hud med energisk exfoliering, när det rör sig om reella åkommor med torr hud. Flagor av torr hud är ett tecken på att din hud verkligen är torr och i händelse av detta kan det göra mer skada om du exfolierar för ofta och för hårt. När du lider av kliande, sprucken, avfjällande eller svidande torr hud, är det bättre att exfoliera mycket försiktigt 1-3 gånger i veckan med ett milt exfolierande medel, som är speciellt utformat till torr hud. I vår webbutik kan du hitta en milt rensande skrubb till ditt ansikte och en fuktgivande salt-skrubb till din kropp – se vår Dead Sea Spa Magik Salt Brushing, som både innehåller salt från Döda havet och kokosolja, som gör din hud helt redo för stranden.

När det gäller det vädret norrut så är solen inte lika stark och kommer därför inte att torka ut din hud lika mycket som den kommer göra under en semester söderut, men du bör ändå hitta en oljebaserad fuktighetskräm till torr hud, som kan normalisera fuktigheten i huden innan du åker. Det kommer hjälpa din huds friskhet, ditt sinne (eftersom du inte kommer vara besvärad av obehag på huden) och du kommer vara bättre utrustad för att klara den uttorkande effekten från den starka solen. Både innan du åker, och under tiden du är på semester, ska du komma ihåg att smörja in dig med en solkräm efter att ditt mjukgörande medel har absorberats av huden (vänta minst 10 minuter) så att du kan vara säker på att du inte torkar ut huden ytterligare med en otäck solskada.

Luften är fuktigare under våren och sommaren än den är under hösten och vintern och därför borde din hud inte vara allt för hotad av torr luft, som stjäl dess fuktighet. Men om det fortfarande råder kalla temperaturer under våren (som det kan vara i norr) så var uppmärksam på värmen i ditt hus och på din arbetsplats, som i regel värms upp med air condition eller centralvärme. Båda dessa artificiella system torkar ut luften omkring dig och suger ur fukten från din hud. Av samma anledning ska du inte heller använda för mycket air condition i ditt hotellrum eller i din semesterlägenhet, även om det kan vara frestande. Du ska naturligtvis göra det behagligt, så om du antingen behöver värma upp eller kyla ner ditt hotellrum, så använd ett tjockt lager av din fuktighetskräm till torr hud över hela ansiktet och kroppen, som därmed kommer att verka som en barriär mot fuktförlust.

Du känner kanske inte till att det finns andra livsstilsfaktorer som har inflytande på din huds fuktighet, faktorer såsom hur mycket du dricker och badar. Det kommer säkert inte som en nyhet men om du dricker för lite vatten kan din hud torka ut, så kom ihåg att regelbundet dricka vatten, så du hela tiden är hydratiserad. Du bör även undvika långa, varma bad samt hårda duschgeler och tvålar, som är fyllda med hårda kemikalier. Leta efter ett naturligt eller milt alternativt rengöringsmedel, som skyddar de naturliga oljorna i din hud.

 

Föregående inlägg Nästa inlägg