Tillbaka till översikt
Så upprätthåller du en mjukgörande behandling

Att inkorporera mjukgörande behandling i din dagliga rutin kan hjälpa dig att leva ett mer självsäkert liv, och viktigast av allt – ett mer komfortabelt liv, inte bara på kort sikt utan genom hela livet.

Trots detta vet vi även att det kan vara svårt att upprätthålla denna typ av rutiner.

Vi har sammanställt några tips för att hjälpa dig med att fortsätta använda din mjukgörande behandling:

  • Ta regelbundna bilder av dina framsteg: När du ser dig själv varje dag kan det vara svårt att märka de små förändringarna och förbättringarna på din hud. Prova att ta veckovisa bilder för att kartlägga dina framsteg.
  • Använd mjukgörare som en del av din dagliga rutin, till exempel när du borstar dina tänder innan läggdags eller som det första du gör när du kommer hem från jobbet. Detta kommer att hjälpa dig att integrera dem i din dagliga rutin.
  • Fokusera på det positiva. Prova att fokusera på den produkt som du faktiskt använder och inte på dem som du glömmer att använda. Varje applicering av en mjukgörare är ett litet steg mot en friskare hud.
  • Ta reda på vad som fungerar för dig. Om du inte känner att din hud reagerar enligt förhoppningarna så kan du först prova att använda en större mängd av produkten. Om det fortfarande inte ger den önskade effekten så kan du byta till en produkt med ett högt innehåll av en annan ingrediens. Du kan kontakta oss på HelloSkin för att få hjälp med att hitta ett alternativ.
  • Anpassa dig till förändringar: Till exempel kan du öka användningen av mjukgörare under kallt och torrt väder på vintern. Under stressade perioder bör du också vara extra uppmärksam på dina symtom och försöka att förhindra uppblossning genom att använda rätt produkter.
  • Hitta en gemenskap online: Det finns en växande gemenskap online på sociala medier, där personer med kroniska hudsjukdomar delar bilder och livshistorier. Viktigast av allt är dock att de motiverar och stöttar varandra på daglig basis. Sök efter #getyourskinout eller #psoriasisawareness för att delta i samtalen.

 

Föregående inlägg Nästa inlägg