Pröva 3 Sorion kräm 60ml för 2. Använd rabattkoden SORION2019
Tillbaka till översikt
Vad är aktiva ingredienser?

Alla ingredienser i hudvård är med för en anledning. Det kan vara för att de har återfuktande egenskaper eller också för att ge hudvården en trevlig doft eller binda samma ingredienserna till en helhet, men de två sistnämnda är dock inte alltid bra för din hud.

Som en tumregel kan en produkts ingredienser delas in i två olika grupper:

  • Hjälpämnen: är den grupp av ingredienser som är nödvändiga för att produktens förmåga att fungera som en helhet.
  • Aktiva ingredienser: det här är de som verkar på eller inom huden.

Du kanske redan känner igen sådana aktiva ingredienser som kolloidalt havregryn, koltjära, salicylsyra och glycerin, men det finns många andra.

Hos HelloSkin lägger vi ner åtskilliga timmar på att tillgodose människor med olika hudtillstånd.  Vi granskar därför kontinuerligt djungeln av produkter för oönskade ingredienser som skadar huden eller bidrar till att hudtillståndet förvärras. De produkter som klarar sig igenom samtliga granskningsprocesser, är de enda som säljs i vår butik och de enda som är och någonsin kommer vara tillgängliga för dig att köpa och använda.

Att granska produkter har varit vårt första steg, där vi lyft blicken för att hitta hudvård som inte gör situationen värre och därmed hjälpa människor med olika hudtillstånd till friskare hud. Det efterföljande steget har varit att fokusera på detaljerna; i detta steg har vi tittat på de bra sakerna - och det är de aktiva ingredienserna.

Du  kan nu se vilka ingredienser i en produkt som är de aktiva ingredienserna för olika hudtillstånd och läsa mer om deras effekt och de vetenskapliga beläggen bakom ingredienserna. Detta är en del av vår verksamhet som vi kontinuerligt uppdaterar allteftersom mer forskning görs tillgänglig.

Vi hoppas att du finner den här informationen användbar och att den hjälper dig att välja bättre hudvård i framtiden.

Vi uppmanar alla till att ifrågasätta, bedöma och kommentera om vår hudvård för att hjälpa andra att få bättre förståelse om hur hudvården kan passa deras hudtillstånd. Vi hoppas att du vill bidra till detta.

Tack för att du är en del av vår resa för att skapa förutsättningar och  lösningar för bättre hud.

Föregående inlägg Nästa inlägg