Try skincare made for you and your skin's needs

Köpvillkor

KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR

www.helloskin.se

Januari 2020

ALLMÄN INFORMATION OM FÖRETAGET 

Webbplatsen ägs av HelloSkin ApS, Silkegade 8, 1113 Köpenhamn, CVR nr. 39359197 (hädanefter ”HelloSkin”, ”vi”, ”oss”, ”vår”).

Om du har frågor om dessa villkor eller HelloSkin, är du välkommen att använda de nedanstående kontaktuppgifterna:  

HelloSkin ApS
Att.: Matrikel 1
Højbro Plads 10
DK-1200
København
Danmark

E-post: hello@helloskin.se

Du kan också kontakta oss via vårt kontaktformulär.

BESTÄLLNING OCH LEVERANS

När vi har mottagit din beställning via vår webbplats, skickar vi ett kvitto innehållande information om din beställning till den e-postadress du angav i samband med din beställning.

Vi förbehåller oss rätten att inte acceptera en order om a) den beställda varan inte kan levereras, eller b) det har uppstått ett problem i samband med godkännandet av den valda betalningsmetoden. I dessa fall kommer du att informeras om detta, och ordern annuleras. Betalningen kommer inte att dras från ditt konto.

HelloSkin erbjuder följande leveranssätt (inklusive bud, leveranstid och priser) inom Sverige:

 • Postnord Privat 3-4 dagars leveranstid - 39 kr. per order
 • DHL Express 1-2 dagars leveranstid - 99 kr. per order

Vi förbehåller oss rätten att när som helst göra ändringar eller uppdateringar i dessa villkor.

RISK OCH ÄGANDE

När varan är överlämnad till dig som kund, eller till någon tredje part, som du anger, övergår ansvaret för varan till dig.

PRISER OCH BETALNING

Alla priser på den svenska webbplatsen anges i SEK, inklusive svenska avgifter, tull och moms.

I vår webbutik har du möjlighet att betala med följande betalningssätt:

 • Visa
 • MasterCard

Om du väljer att betala med betal- eller kreditkort är du skyddad mot missbruk, då du har möjlighet att avvisa en betalning när du mottar din betalningsöversikt.

Du har möjlighet att anmäla obehöriga debiteringar till din kortutgivare senast 8 veckor efter debiteringen, om inget annat avtalats med kortutgivaren.

De betalningsuppgifter som du lämnar i samband med ditt köp på HelloSkin genom att betala med betalkort är krypterade (SSL), så det är således endast ePay (vid vanliga order) eller Stripe (vid prenumerationsorder) som har möjlighet att läsa dina fullständiga kortuppgifter. Varken HelloSkin eller någon annan har tillgång till dessa uppgifter. 

Beloppet för varorna dras från ditt konto först när varorna skickas från vårt lager. Samtidigt med detta skickar vi dig ett mail som innehåller spårningsinformation. Skulle vi mot förväntan vara skyldiga att leverera din totala order i flera sändningar, debiteras betalningen först när den sista delen av ordern har skickats.

AVBESTÄLLNING AV ORDER

Du kan avbeställa din order när som helst innan varorna har skickats från vårt lager. För att avbeställa en order, kontakta oss på: hello@helloskin.se.

När du har mottagit vårt mail med spårningsinformationen för dina varor, är det inte längre möjligt att avbeställa ordern. Därefter kan du utnyttja ångerrätten. 

ÅNGERRÄTTEN

Du har rätt att ångra ditt köp utan anledning inom 30 dagar. Ångerfristen löper ut 30 dagar efter den dag då du eller någon tredje part, dock ej transportföretaget, som du anger, tar varan i fysisk besittning.

För att utöva ångerrätten, ska du i ett entydigt meddelande meddela ditt beslut om att frånträda detta avtal. Meddelandet ska skickas till oss på hello@helloskin.se eller på följande adress:

HelloSkin ApS
Att.: Matrikel 1
Højbro Plads 10
DK-1200
København
Danmark

Ångerfristen ska anses ha iakttagits om du skickar in ditt meddelande om att du vill utöva ångerrätten innan ångerfristen gått ut. Om du vill kan du använda standardformuläret längst ned i detta avsnitt.

När du frånträder detta avtal återbetalar vi alla betalningar vi fått från dig, inklusive leveranskostnader om hela ordern returneras (dock ej extra leveranskostnader till följd av att du valt något annat leveranssätt än den billigaste standardleverans vi erbjuder). Återbetalningen bör ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från och med den dag då vi meddelades om ditt beslut att ångra ditt köp, förutsatt att vi fått tillbaka varan från dig eller du skickat in ett bevis på att du återsänt varan.

När du har meddelat oss om ditt beslut att ångra ditt köp, ska du returnera varan till oss utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om din önskan att utöva ångerrätten. Ångerfristen ska anses ha iakttagits om du returnerar varan till oss innan denna fjortondagarsperiod löpt ut.

Vi rekommenderar att du använder den retursedel som du mottog i samband med beställningen. Om du har tappat bort denna kan du kontakta oss på hello@helloskin.se for att få en ny skickad till dig. Om du inte använder den medföljande retursedeln ska du själv bekosta returkostnaderna, och det är du som är ansvarig om skador uppstår under transport.

Du är ansvarig för eventuell minskning av varans värde till följd av annan hantering än vad som är nödvändigt för att fastställa varornas art, egenskaper och funktion. 

Varor som har förseglats av hälso- eller hygienskäl kan inte returneras om denna försegling är bruten. Undantagna från detta är varor som är behäftade med fel eller skador.

Se även avsnittet ”ÅTERBETALNING” nedan.

Ångerblankett

(Denna blankett ska bara fyllas i och returneras om du vill utöva ängerrätten)

Till:

HelloSkin ApS
Att.: LEO Innovation Lab
Silkegade 8, stuen
DK-1113
København
Danmark
E-post: hello@helloskin.se

Jag meddelar härmed att jag frånträder mitt köpeavtal avseende följande varor/tjänster:

________________

Beställdes den: ________________    Mottogs den: ________________

Konsumentens namn: ________________

Konsumentens adress: ________________

Konsumentens signatur: ________________     Datum: ________________

(endast om denna blankett skickas in i pappersform)

REKLAMATION

Enligt svensk konsumentköplag har du som konsument 3 års reklamationsrätt. Reklamationsrätten innebär att du som konsument kan reklamera fel och brister på produkten inom 3 år efter köpet, förutsatt att felet inte har uppstått till följd av felaktig användning eller annan olämplig användning av produkten. Om reklamationen är berättigad kan du antingen få varan utbytt, pengarna tillbaka eller prisavdrag beroende på det specifika fallet.

Köplagens regler rörande fel kan tillämpas.

Du ska göra reklamationen inom skälig tid efter det att du har upptäckt felet. Reklamation inom 2 månader efter inköpsdatum anses alltid vara skälig tid. 

Om du vill reklamera en vara kontakta oss på hello@helloskin.se. Beskriv problemet med produkten så utförligt som möjligt och inkludera ordernummer eller kvitto. 

Mot uppvisande av kvitto återbetalar vi naturligtvis dina (skäliga) utlägg för återsändandet av varan, förutsatt att reklamationen är berättigad, och om det är nödvändigt att återsända originalprodukten. Vi rekommenderar dock att du använder den retursedel som du mottog i samband med beställningen. Om du har tappat bort denna, vänligen kontakta oss på hello@helloskin.se för att få en ny skickad till dig.

Observera att varan ska returneras i säkert emballage.

Reklamationer skickas till oss på hello@helloskin.se eller på vår adress:

HelloSkin ApS
Att.: LEO Innovation Lab
Silkegade 8, stuen
DK-1113
København
Danmark

Se även avsnittet "ÅTERBETALNING" nedan.

ÅTERBETALNING 

När vi har behandlat din retur skickar vi dig ett mail med information om att vi har mottagit din retur. Du kommer också att få en bekräftelse på att vi har behandlat din retur, vilket även innebär att vi har kontrollerat om varan är i ett sådant skick att vi kan göra en återbetalning till dig för den returnerade varan, inklusive eventuella fraktkostnader. Läs mer om krav på returnerade varor under "ÅNGERRÄTT" och "REKLAMATION".

Om din retur är godkänd återbetalar vi summan för de varor du returnerat. Återbetalningen sker automatiskt till det betalkort som användes vid köpet inom 1-2 dagar (observera att vissa banker har längre behandlingstider). En återbetalningsbekräftelse skickas till den e-postadress som användes vid köpet.

Återbetalningen sker till samma betalningsmetod som du använde vid den ursprungliga transaktionen om du inte uttryckligen önskat något annat. Du kommer inte att åläggas några avgifter för återbetalningen under några omständigheter.

Om du har kontaktat både kortutgivaren och banken, och du fortfarande inte har fått återbetalningen, vänligen kontakta oss på hello@helloskin.se.

ÄNDRINGAR I ORDERN

Vi kan dessvärre inte göra ändringar i din order efter att den har expedierats. Du har möjlighet att avbeställa ordern (läs mer om detta under "ÅNGERRÄTT") och placera en ny order.

PRENUMERATION

Vi erbjuder dig möjligheten att prenumerera på våra produkter. Genom en prenumeration accepterar du betalning av en automatisk prenumerationsbetalning för den eller de varor du prenumererar på varje gång ditt önskade leveransdatum inträffar.

Alla produktprenumerationer löper tills de avaktiveras av dig. Om du vill ändra eller avbryta en prenumeration ska du logga in på ditt konto och avaktivera den berörda prenumerationen. Om du inte kommer ihåg dina inloggningsuppgifter kan du kontakta oss på hello@helloskin.se. Om du inte avaktiverar din prenumeration kommer du att fortsätta regelbundet erhålla leverans på det leveransdatum du angett.

Så fungerar en prenumeration:

 1. Välj produkter, antal leveranser och leveranstid som passar dina behov.
 2. Vi skickar beställningen till dig automatiskt varje vecka eller månad beroende på vad du angett.
 3. Det finns ingen bindningstid eller extra avgifter knutna till en prenumeration. Du betalar dock en fraktkostnad per order enligt ovan.
 4. Du kan pausa, ändra eller avaktivera din prenumeration när som helst genom att logga in på ditt konto och göra ändringar, eller genom att kontakta oss på ovanstående e-postadress. Tre dagar före leverans av dina nästa prenumerationsvaror skickar vi dig ett mail med information om vad du får levererat. Om du vill göra ändringar eller avbryta leveransen behöver vi veta det senast dagen innan sändningen skickas.
 5. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi automatiskt drar ett belopp från ditt konto, vilket innebär uppsägning av din prenumeration, och vi skickar ut en eventuell avräkningsfaktura.
 6. Vi debiterar beloppet för varorna först när de skickas från vårt lager. 

Vi förbehåller oss rätten att:

 1. När som helst säga upp prenumerationer på produkter på HelloSkin. 

Se även avsnittet ”BETALNING”.

De betalningsuppgifter som du lämnar i samband med köp av varor på HelloSkin när du betalar med betalkort är krypterade (SSL), och det är således endast Stripe (vid prenumerationsorder) som har möjlighet att läsa dina fullständiga kortuppgifter. Varken HelloSkin eller någon annan har tillgång till dessa uppgifter. Om du vill uppdatera dina kortuppgifter (till exempel om ditt kort går ut) kan du göra detta genom att logga in på ditt konto här https://helloskin.se/account/login och klicka på Hantera prenumeration där du kan ändra dina kortuppgifter.

ANVÄNDARGENERERAT INNEHÅLL

Du är själv ansvarig för att de uppgifter vi har om dig i våra system, eller som du anger i samband med en beställning, däribland adress, e-post, betalningsuppgifter etc., är uppdaterade och korrekta så att vi kan genomföra din beställning och kontakta dig om det behövs.

Se även avsnittet "SEKRETESSPOLICY".

NYHETSBREV

Om du väljer att anmäla dig till vårt nyhetsbrev får du regelbundet specialerbjudanden, rekommendationer och inspiration. Du kan alltid avregistrera dig från nyhetsbrevet, antingen genom att följa länken längst ned i nyhetsbrevet eller genom att kontakta oss på hello@helloskin.se eller ovanstående kontaktuppgifter.

KLAGOMÅL

Om du har några klagomål gällande HelloSkin, eller om vi, mot förväntan, inte har kunnat nå en lösning, kan du lämna ett klagomål till:

ARN - Allmänna reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm
Tel: 08-508 860 00
http://www.arn.se/
E-post: arn@arn.se

Du kan också använda EU-kommissionens webbplats för klagomål. Du hittar webbplatsen här http://ec.europa.eu/consumers/odr/

ANVÄNDARVILLKOR  

INNEHÅLL

Vi försöker alltid hålla innehållet på webbplatsen uppdaterat. Vi kan dock inte garantera att allt innehåll vid alla tidpunkter är korrekt, uppdaterat eller fullständigt. Vi förbehåller oss rätten att när som helst göra ändringar, modifikationer, ersätta eller ta bort innehåll eller funktion utan varsel eller ansvar från HelloSkins sida.  

IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Innehållet på webbplatsen är skyddat enligt gällande nationella eller internationella regler. Alla upphovsrättigheter, varumärken, designer, patent eller andra immateriella rättigheter (registrerade eller ej) på webbplatsen ägs av oss eller våra licensgivare. Med undantag för ovanstående får inget innehåll kopieras eller användas till annat än dina privata, icke-kommersiella andamål. Det är inte tillåtet att kopiera, visa, ladda ner, ändra, reproducera, skriva ut eller överföra hela eller delar av innehållet på webbplatsen i någon form utan uttryckligt skriftligt godkännande från HelloSkin.

ALLMÄN INFORMATION

Allt innehåll på webbplatsen är tillgänglig som allmän information. Innehållet ska inte förstås som råd eller rekommendation, och bör aldrig ersätta råd och vägledning från din läkare eller annan kvalificerad sjukvårdspersonal.

HYPERLÄNKAR

Webbplatsen kan innehålla länkar till tredje parts webbplatser eller innehåll som vi inte har kontroll över. Vi tillhandahåller dessa länkar enbart som en bekvämlighet, och inte som ett godkännande av dessa webbplatser eller deras innehåll. HelloSkin ansvarar inte för innehåll, produkter och tjänster som är tillgängliga via dessa webbplatser eller resurser, däribland innehåll eller länkar som visas på dessa webbplatser. Du är ensam ansvarig för och tar samtidigt alla risker som din användning av tredje parts webbplatser eller resurser kan medföra. Om du följer en länk till någon av dessa webbplatser bör du vara medveten om att dessa webbplatser kan ha sina egna användarvillkor och sekretesspolicy, och att vi inte tar ansvar för denna policy. Kontrollera dessa policyer innan du använder eller lämnar personuppgifter på dessa webbplatser.

HelloSkin uppmuntrar inte tredje parts webbplatser att hänvisa eller länka till vår webbplats, och ansvarar inte för innehållet på dessa webbplatser. HelloSkin har inte kontroll över de uppgifter som användare eller andra väljer att lämna på dessa webbplatser, och ansvarar inte för sådan information.

SÄKERHET

Vi vidtar rimliga åtgärder för att skydda vår webbplats mot datorvirus, maskar, trojaner och andra hot. Vi kan dock inte garantera att webbplatsen vid alla tidpunkter är fri från sådana attacker, och vi är inte ansvariga för de incidenter eller förluster du kan uppleva på grund av skadliga program som mottas eller laddas ner till din enhet efter att du har besökt/använt vår webbplats. Läs mer under "Sekretesspolicy".

FEEDBACK, KOMMENTARER, FÖRSLAG OCH IDÉER

Vi ser fram emot dina feedback, frågor, kommentarer och förslag till att förbättra HelloSkin. Du kan ge oss din feedback genom att skicka ett mail till oss på hello@helloskin.se.

Om du lämnar feedback, kommentarer, förslag, idéer eller annan information (icke personligt identifierbar information) via webbplatsen, bekräftar du gentemot HelloSkin att du har rättigheterna till att överlåta sådan information. Därutöver bekräftar du att du, samtidigt med att du ger HelloSkin tillgång till denna information, också tilldelar HelloSkin alla användarrättigheter till informationen. All sådan information kommer, såvida det inte föreligger ett uttryckligt skriftligt tillkännagivande från HelloSkin, att betraktas som icke-förtrolig och allmänt tillgänglig. HelloSkin har rätt att ändra, radera, kopiera, reproducera och överlåta sådan information till tredje parter efter eget gottfinnande och för alla ändamål, med eller utan kredit, på alla media. 

Ovanstående innebär bland annat att du måste vara medveten om att de uppgifter du lämnar via webbplatsen som en del av produktrecensioner kan publiceras av oss. I sådana fall kommer vi aldrig att avslöja ditt namn eller på annat sätt identifiera dig.

MINDREÅRIGA

För att handla på helloskin.se ska du ha fyllt 18 år och i övrigt kunna ingå bindande avtal enligt gällande lag i ditt bosättningsland. Genom att använda webbplatsen bekräftar du att du är myndig i ditt bosättningsland eller något annan relevant land.

 

SEKRETESSPOLICY

Denna sekretesspolicy beskriver vår nuvarande sekretesspolicy och praxis gällande de personuppgifter du lämnar till oss via webbplatsen. Dessa uppgifter benämnas hädanefter personuppgifter.

Uttrycket "personuppgifter" avser personligt identifierbar information om dig, till exempel ditt namn, födelsedatum, e-postadress eller postadress, telefonnummer eller betalningsuppgifter.

PERSONUPPGIFTER VI SAMLAR IN

Vi kan samla in och behandla följande personuppgifter om dig:

 1. Profilinformation, däribland för-, mellan- och efternamn, e-postadress och lösenord.
 2. Uppgifter om eventuella förfrågan, förslag och kommentarer som du skickar till oss via webbplatsen när du är inloggad.
 3. Uppgifter om vilka produkter du föredrar när du köper eller betygsätter dem via vår webbplats.
 4. Uppgifter om beställningar via vår webbplats, inklusive köpt produkt, betalningsmetod, summan för din order samt leverans- och faktureringsuppgifter, och eventuellt ditt telefonnummer om du har angett detta.
 5. Cookieinformation (om du accepterar cookies) genom ditt besök och användning av vår webbplats, inklusive din IP-adress, webbläsartyp, operativsystem, plattform, geografisk plats, besök på specifika sidor och sidvisningar, information om huruvida du använder någon av de andra webbplatser vi driver eller de andra tjänster vi tillhandahåller.
 6. Hälsoinformation, om du fyller i våra frågeformulär i samband med köp, använder vår produktfinnare, eller via kommunikation med oss ​​ger oss information om din hälsa.  

ANVÄNDNING AV PERSONUPPGIFTER

Vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

 • För att skapa och uppdatera din profil samt administrera ditt användande av webbplatsen. Detta bland annat för att kunna svara på dina förfrågningar och registrera dina preferenser i samband med tidigare köp eller produktrecensioner samt att ge dig möjlighet att dela produktrecensioner med andra på vår webbplats och andra HelloSkin-plattformar.
 • Att registrera, genomföra och dokumentera köp via webbplatsen samt att leverera de beställda produkterna.
 • Att uppfylla förpliktelser som följer av de avtal som kan ingås mellan dig och oss.
 • Att skicka dig marknadsföringsmaterial (om du har begärt detta). Se även "Direkt marknadsföring" nedan.
 • Att sammanställa statistiker och få en överblick över besökarnas beteendemönster på vår webbplats, bland annat för att bättre kunna anpassa och rikta vår webbplats till användaren.

Obs: Syftet med produktrecensioner är att dela dessa med andra, och de kan därför publiceras på webbplatsen eller på andra plattformar. Vi rekommenderar att du i din recension inte publicerar uppgifter som kan identifiera dig. 

DIREKT MARKNADSFÖRING

Som vi nämnde ovan, kan vi använda dina personuppgifter för att meddela dig om nya produkter eller tjänster och specialerbjudanden som vi tror kan vara av intresse för dig. Men du får dessa meddelanden endast när du har begärt att få ett sådant meddelande antingen vid beställning, registrering eller på annat sätt därefter. Du kan när som helst avregistrera dig från sådana meddelanden genom att kontakta oss på hello@helloskin.se. 

SKYDD OCH ÖVERFÖRING AV PERSONLIGT IDENTIFIERBAR INFORMATION

HelloSkin ApS kan tillgängliggöra dina personuppgifter för:

 1. De tredje parter som levererar teknisk support som datatjänstleverantör i samband med underhåll av webbplatsen (t.ex. SHOPIFY Inc. som levererar hostingtjänster); som bistår oss med att skicka kommunikation till dig;
 2. Transportföretag som ska leverera beställda varor till dig.
 3. Alla eventuella förvärvare som övertar eller förvärvar ett HelloSkin-företag som behandlar dina personuppgifter i enlighet med denna sekretesspolicy;
 4. Alla statliga, administrativa, rättsliga eller reglerande myndigheter för att samarbeta i juridiska fall, undersökningar och utredningar som utförs av sådana myndigheter, eller för att uppfylla lagstadgade krav.

Ovannämnda mottagare kan vara belägna i länder utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), däribland i USA, som kanske inte har lagar som motsvarar EU-lagstiftningen om uppgiftsskydd. För de mottagare, som är belägna utanför EES, har HelloSkin ApS ingått passande kontraktuella avtal.

Personuppgifterna registreras hos HelloSkin ApS och lagras i fem år (efter inaktivitet), varefter uppgifterna raderas. 

BEHANDLING AV DIN BETALNING (PCI COMPLIANCE)

Betalning:

Om du väljer en direkt betalningsgateway för att slutföra ditt köp, sparar ePay dina kreditkortsuppgifter för vanliga beställningar, och Stripe för prenumerationsbetalningar. Uppgifterna är krypterade via kortbranschens datasäkerhetsstandard (PCI-DSS). All information rörande transaktioner lagras bara så länge som det är nödvändigt för att slutföra ditt köp. Därefter kommer dina uppgifter att raderas. 

PCI-DSS-certifiering hjälper vår butik och våra leverantörer att säkerställa en säker hantering av kreditkortsuppgifter.

SÄKERHET

För att förhindra obehörig åtkomst och säkerställa uppgifternas korrekthet och korrekt användning av uppgifter, har vi infört tillämpliga fysiska, elektroniska och administrativa procedurer för att säkra de uppgifter vi samlar in online. Vi har dessutom ingått databehandlingsavtal med alla tredjepartsleverantörer för att säkerställa att dessa lever upp till våra höga standarder, även när det gäller säkerhet.

Dina kreditkortsuppgifter krypteras med hjälp av SSL (Secure Sockets Layer) och sparas med AES-256-kryptering. Även om ingen överföringsmetod över internet eller elektronisk lagring är 100%, säker följer vi alla PCI-DSS-krav och tillämpar ytterligare allmänt accepterade industristandarder.

DINA RÄTTIGHETER OCH ANSVAR

Du kan anmoda oss, eller en tredje part anlitad av HelloSkin, att:

 1. Få insyn i dina personuppgifter samt information om syftet med behandlingen, kategorier av uppgiftsmottagare samt all tillgänglig information om källan till sådana uppgifter.
 2. Rätta till, ta bort eller blockera personuppgifter, som vi eller någon tredje part anlitad av HelloSkin har om dig, om dessa visar sig vara felaktiga eller vilseledande och
 3. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. Om du har begärt att få information från oss, till exempel nyhetsbrev etc., och inte vill få ytterligare information, kan du enkelt välja att inte få fler nyhetsbrev från oss genom att skicka ett mail till hello@helloskin.se eller avanmäla dig via länken som finns i nyhetsbrevet.

Om de personuppgifter, som vi eller en tredje part anlitad av HelloSkin har om dig, ändras, meddela oss om ändringen så snart som möjligt så att vi kan uppdatera dessa uppgifter. 

FÖRFRÅGAN OCH KONTAKTUPPGIFTER

Ansvarig för uppgifterna på denna webbplats är HelloSkin A/S.

Om du vill utöva någon av dina dataskyddsrättigheter, registrera ett klagomål eller bara ha mer information, kontakta oss på hello@helloskin.se, via kontaktformuläret på vår webbplats eller genom brev till HelloSkin, Højbro Plads 10, Matrikel 1, 1200 Köpenhamn, Danmark.